Wanneer is het een likdoorn of een wrat?

Wanneer is het een likdoorn of een wrat?

 

Pak het tussen de vingers en knijp erin, doet het dan pijn dan is het waarschijnlijk een wrat. Duw er recht op met een vinger, doet het dan pijn dan is het vermoedelijk een likdoorn. Bij twijfel mag je het ons vragen via een foto te sturen via Whatsapp op nr. 0497-483930. 

 

Wat te doen als het een likdoorn is: 

Afspraak maken bij Beauty4you in Hamont-Achel via sms of Whatsapp op nr 0497-483930, onze medische pedicure zal de likdoorn professioneel verwijderen. 

 

Wat te doen als het een wrat is:

 

1. Je kunt naar de huisarts of dermatoloog gaan om de wrat weg te laten halen met behulp van stikstof, daarmee bevriezen ze de wrat waardoor er zich een blaar vormt die ervoor zorgt dat de wrat "afsterft".

2. Zelf kun je met salicylzuur (apotheek) de wrat 's avonds aanstippen. Eerst om de wrat heen vaseline smeren om te voorkomen dat de gezonde huid beschadigd. Dit kun je een paar avonden doen en 's morgens de wrat wat dunner vijlen. De huid/wrat zal wit kleuren, beginnende blaar. Dit kun je blijven herhalen tot de wrat weg is. Zeker niet doordoen als t pijnlijk wordt, dan paar dagen laten rusten.

 

 

Beauty4you ligt dichtbij Lommel, Pelt, Bocholt, Valkenswaard, Budel.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »