Vasculyse, om couperose, teleangiëctasieën, roodheden en steelwratjes weg te halen.


Vasculyse-behandeling bij Esthetisch Instituut Beauty4you

Wat is Vasculyse precies?

Hierbij wordt een metalen pennetje met hoogfrequente wisselstroom over de huid bewogen en stolt het bloed in het verwijdde bloedvaatje. Deze behandeling is volkomen veilig en het resultaat is blijvend. Het kan een lichte tinteling of een branderig gevoel geven maar is goed verdraagbaar.

Haarvaatjes vóór en ná vasculyse

 

Huid reactie

Na de behandeling is mogelijk nog enkele dagen sprake van roodheid en ook kan zich een klein korstje vormen. Na ongeveer 7 tot 14 dagen is het resultaat zichtbaar. Soms zijn meerdere behandelingen nodig en bij wijdvertakte duidelijk waarneembare teleangiëctastieën worden steeds alleen de felste plekjes behandeld, waardoor op den duur toch een rustiger huidbeeld ontstaat. Uitgebreide teleangiëctastieën geheel verwijderen is helaas niet mogelijk, wel kunnen via een dermatoloog soms goede resultaten bereikt worden. Rood, glimmende teleangiëctastieën zijn in principe zeer oppervlakkig en verdwijnen gemakkelijk. De paarse teleangiëctastieën zijn in het algemeen moeilijker te behandelen en zijn meestal adertjes bv. op de benen.

 

De Vasculyse kan bij de volgende indicaties toegepast worden:

 

Couperose/Haarvaatjes/Teleangiëctastieën (Tele’s) 

Dit zijn chronisch verwijde haarvaatjes. Beauty4you in Hamont-Achel limburg werkt met vasculyse, waarbij een metalen pennetje met hoogfrequente wisselstroom over de huid bewogen wordt en hierdoor stolt het bloed in het verwijdde bloedvaatje. Na de behandeling kan de huid enige tijd rood zien en er kunnen kleine korstjes ontstaan.

Rubis punt (bloedblaasje) 

Sommige mensen hebben als ze wat ouder worden wel eens hier en daar een rood bloedblaartje (angioma seniles) ze komen overal op het lichaam voor maar meestal vooral op het decolleté en de buik. Bij enkele mensen komen ze in grote aantallen voor.

Spider Naevi 

Dit is een rood vaatbultje ter grootte van een speldenknop, waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als poten bij een spin. Het ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Hormonale factoren spelen hierbij een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld bij orale anticonceptie. Ook kan sprake zijn van familiaire aanleg. Ze komen soms ook in de kinderleeftijd voor en verdwijnen dan meestal in de puberteit. Voorkeurslokalisaties zijn gezicht, hals en nek.

Steelwratjes (fibromen) 

Deze komen veel voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratje los komt van de huid of na een paar dagen er afvalt. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen vanzelf afvalt.

Bloedblaasjes vóór en ná vasculyse             Vaatbultje vóór en ná vasculyse                      Steelwratje vóór en ná vasculyse           

 

Algemene contra-indicaties:

- Zwangerschap
- Diabetes
- Pacemaker
- Inname van anti coagulerende medicatie
- Vaat- en hartziektes
- Vorming van cheloïden
- Aids
- Virale hepatitis

 

Plaatselijke contra-indicaties:

- Een metalen implantaat
- Rosacea
- Zware acné
- Herpes
- Kanker

 

Nazorg

Thuis kunt u de huid behandelen met kalmerende producten van Sothys. Deze productlijn, bestaande uit reinigingsproducten, dagcrème en sunblock, biedt genoeg bescherming tegen de UVA en UVB zonnestralen, welke teleangiëctastieën anders doen verergeren. Het vermindert die tijdelijke roodheid die af en toe opsteekt.
U kunt het desbetreffende huidgebied camoufleren met een camouflagecrème of een lichte make-up, b.v. minerale poeder van Artdeco. Wel moet u voorzichtig zijn tijdens het verwijderen hiervan.
De huid heeft verder rust nodig en moet eigenlijk zo weinig mogelijk geïrriteerd worden. Vermijdt dus rokerige ruimtes, inspanning, wisselende klimaatverschillen, gekruid eten, alcohol en vaatverwijdende medicatie. 

Na alle vasculyse behandelingen geldt het volgende voor een goede en snelle genezing:

- tot 24 uur na de behandeling niet sporten of heet douchen

- de eerste 7 dagen na de behandeling niet zwemmen of in de sauna gaan

- De eerste 2 tot 4 weken na de behandeling niet in de zon / onder de zonnebank 

- De huid zo min mogelijk irriteren.

- Niet aan de eventueel optredende korstjes krabben, deze gaan vanzelf weg.

- Gebruik minimaal zonnebrand SPF50

Bekijk hier onze prijslijst

 
Maak een afspraak via mail [email protected] of bel, SMS of Whatsapp op +32 497 48 39 30

Vasculyse, om couperose, teleangiëctasieën, roodheden en steelwratjes weg te halen. Couperose behandeling in de omgeving van Noord-Limburg o.a. Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree, Leopoldsburg, Beringen, Zonhoven, Hasselt, Ham, Houthalen-Helchteren, Peer, Kaulille, Antwerpen en Valkenswaard.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »