Microdermabrasie-behandeling voor huidverjonging bij Beauty4you in Hamont-Achel in het noorden van Limburg

 

 

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is op het ogenblik de meest populaire techniek voor huidverjonging. Dit vanwege haar eenvoud en effectiviteit. In tegenstelling tot bepaalde chemische peelings en laserbehandelingen vereist microdermabrasie geen narcose, plaatselijke injecties of verdoving. Ook donkere en zwarte huiden kunnen met microdermabrasie worden behandeld. 

 

Microdermabrasie is ideaal voor huidverbetering van:

- Huidverjonging
- Fijne en diepe rimpels
- Pigmentvlekken, ook op handen
- Litteken (acne) behandeling
- Grove poriën
- Verstopte huid, mee-eters
- Grauwe huidskleur (vaak bij rokers)
- Striemen op het lichaam
- Littekens op het lichaam

Hieronder foto's voor en na 6 behandelingen in kuur: 1 keer per week gedurende 6 weken

 

Werkwijze

Tijdens de microdermabrasie behandeling (duurt een klein uur) bij Beauty4you in Hamont-Achel Limburg wordt een fijne straal microkristallen (aluminiumoxide) door middel van vacuüm langs de huid gezogen. De kristallen ‘zandstralen’ zo steeds een uiterst dun laagje van de opperhuid af. De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp, van de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden gezogen, en het aantal streken over hetzelfde gebied. Op deze manier is microdermabrasie een uitstekend doseerbare en controleerbare behandeling. Tijdens deze behandeling zijn epilaties en massages niet mogelijk.

 

Huidreactie

U ziet direct na een behandeling dat uw huid intensief behandeld is. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling. De huid zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten en enigszins verbrand is. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot drie dagen na de behandeling rood zien en er kunnen zich na 3 a 4 dagen lichte schilfertjes vormen. Houdt hier rekening mee met het plannen van uw afspraken. Na de microdermabrasie behandeling kunt u in feite gewoon weer aan het werk. Sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de microdermabrasie behandeling.

 

Nazorg

 

Na de behandeling wordt aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Zo moet u uw huid twee maal per dag (of vaker indien nodig) verzorgen met een aangepast crème van Sothys. Gebruik de eerste 3 weken geen producten waar Retinol, AHA, Glycol of fruitzuren in verwerkt zitten. Voorkom blootstelling aan zonlicht en zonnebank tot 2 weken na de behandeling. Bescherm daarom uw huid gedurende de gehele behandelingsperiode met Sothys SPF 50, dit geldt ook in de winter; uw huid is zijn natuurlijke bescherming tegen UV straling kwijt, waardoor u gevoeliger wordt voor het ontwikkelen van pigmentverschuivingen in de huid. Onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende twee weken na de behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste twee dagen na de behandeling afgeraden in verband met de gevoeligheid van de huid.

 

Contra-indicaties, wanneer mag u geen microdermabrasie op de huid uit laten voeren:

- Bij gebruik van medicijnen die bloedverdunnend werken
- Bij Actieve Acné, Diabetes, AIDS, Psoriasis, Eczeem en Vitiligo
- Bij een ongezonde huid met medische problemen

 

Voorbereidingen voor uzelf

1 week voor de behandeling stoppen met het gebruik van producten waar Retinol, AHA, Glycol of fruitzuren in verwerkt zitten. Dit kunt u op de bijsluiter van de producten terugvinden.

Bekijk hier onze prijslijst

Maak een afspraak via mail [email protected] of bel of via SMS of Whatsapp op +32 497 48 39 30

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »